Внезапният развод на премиера Трюдо беше изненада за всички. Но Джъстин

...
Внезапният развод на премиера Трюдо беше изненада за всички. Но Джъстин
Коментари Харесай

Путин, Саркози, Берлускони: най-шумните политически разводи преди Джъстин Трюдо

Внезапният бракоразвод на премиера Трюдо беше изненада за всички. Но Джъстин Трюдо и брачната половинка му Софи към този момент дадоха да се разбере, че ще останат семейство и ще отглеждат децата си дружно. Скандални детайлности, обратно на упованията на таблоидите, не се появиха.

Двойката означи, че раздялата е била предшествана от " сложен диалог ". Въпреки това, ако Джъстин Трюдо и Софи Грегоар се развеждат без драма, в политическия свят не всички разводи са били толкоз мирни.

Най-често те бяха съпроводени от кавги и защото политиците са обществени хора, всички детайлности бяха неотложно отразени в медиите.

Фокус събра най-шумните разводи на политици от предишното, които месеци наред се обсъждаха от таблоидите. И към момента се разискват.
Владимир Путин и Людмила Путина
Владимир Путин и Людмила Шкребнева се женят през 1983 г. Имат две дъщери. Но персоналният живот на съветския президент беше заобиколен от секрети. Дори дъщерите му Екатерина и Мария не са носили неговата фамилия. И в мрежата имаше доста малко фамилни фотоси.

Но макар че персоналният живот на съветския президент постоянно е бил загадка, публицистите въпреки всичко схванаха за развода. Те бяха осведомени за раздялата от самия президент на Руската федерация и това беше направено по доста чудноват метод.
Владимир Путин и брачната половинка му оповестиха развода си пред публицисти
На 6 юни 2013 година Владимир и Людмила Путин участваха на премиерата на балета „ Есмералда “ в Кремъл. По време на антракта се твърди, че инцидентно са се доближили до публицисти и двойката незабавно оповестила, че се развежда по взаимно единодушие.

Сред аргументите за развода съветските таблоиди нарекоха романса на Путин с гимнастичката Алина Кабаева, която му роди две или три деца. Но вестник Московски сътрудник, който писа за романтиката сред Путин и Кабаева, беше закрит и стана ясно, че писането за любовните афери на президента на Руската федерация в Руската федерация е изпълнено с последици.
 владимир путин, людмила путин, бракоразвод Снимка: РБК
Две години след развода, през януари 2016 година, Людмила се омъжи за предприемач и началник на Центъра за развиване на междуличностните връзки и Издателство за литературни проучвания Артър Очеретни, който е с 21 години по-млад от брачната половинка си.

Къде живее в този момент Людмила Очеретная, не е известно. Тя има жилища и други недвижими парцели в Санкт Петербург, Москва, Московска област, Калининград, а също по този начин има вила във френския Биариц. Тя има дял в бизнеса за отдаване чартърен на смарт телефони Easy.
Никола Саркози и Сесилия Саркози
Никола Саркози, президент на Франция от 2007 до 2012 година, се дами за модела Сесилия Сиганер-Албениз през 1996 година
 Никола Саркози, Сесилия Саркози Никола Саркози и Сесилия Саркози Снимка: Getty Images
Този брак беше предшестван от абсурден бракоразвод. Тъй като по време на запознанството си и Сесилия, брачната половинка на притежател на ефирен канал, и Никола бяха женени.

Първата брачна половинка на Никола Саркози беше корсиканката Мари-Доминик Кулиоли, щерка на фармацевт. В този брак той има двама сина: Пиер и Жан. Сесилия също имаше две деца.

След сватбата Никола и Сесилия имат наследник Луис.

Никола и Сесилия Саркози бяха обществена двойка. Тя постоянно придружаваше брачна половинка си в командировки и беше негов помощник.

Въпреки това, до 2000-та година връзките на двойката Саркози станаха сложни. Самият Никола Саркози се опълчи на намесата в персоналния му живот, само че публицистите въпреки всичко схванаха, че през 2005 година брачната половинка му отпътува за Париж с PR мениджъра Ричард Атиас. Тя оказа помощ на брачна половинка си в предизборната акция, появи се на встъпването в служба през 2007 година, само че скоро след нея двойката разгласи бракоразвод. Сесилия сподели, че й е писнало от публичността.
 Карла Бруни, Никола Саркози Карла Бруни и Никола Саркози Снимка: Getty Images
Скоро след развода Сесилия се жени за трети път - за същия Ричард Атиас, а Саркози се дами за някогашния модел Карла Бруни.
Уго Чавес и Марисабел Родригес
Уго Чавес беше президент на Венецуела в продължение на 14 години. И през това време той стана прочут освен с неефективните си политики, довели до инфлация, дефицит, беднотия и увеличение на броя на убийствата, само че и с бурния си персонален живот.

Дори му се приписваше специфична връзка с Наоми Кембъл, която го интервюира.
 Уго Чавес, Марисабел Родригес Уго Чавес и Марисабел Родригес Снимка: Getty Images
Първата брачна половинка на Уго Чавес беше Нанси Колменарес, произхождаща от семейство на служащи. От брака се раждат две дъщери и наследник. Но Хюго имаше дълга връзка с учителката Ерма Марксман, която оказа помощ на Хюго да развие боливарската си идеология.

Така че двойката се разведе и тогава Ерма издаде книга, наречена Chavez used me.

Втората брачна половинка на Уго през 1997 година е Марисабел Родригес. Медиите я нарекоха " провинциалка, сходна на кукла Барби ". Официално разводът беше формализиран две години по-късно, повода за празнината беше наречена " противоречие на героите ".

Самата Марисабел сподели, че се усеща неловко в първокласния президентски замък Мирафлорес, а Чавес е неудовлетворен, че тя хвърча с президентския аероплан на празненства в Маями и харчи пари в локалните бутици. В резултат на това, когато Марисабел беше отстранена от поста началник на Детския фонд, тя влезе в опозицията и гневно подлага на критика някогашния си брачен партньор.

„ Той се пробва да узурпира властта, да стане деспот, с цел да има безспорен надзор над нашите ориси “, сподели Марисабел.

След развода си с Марисабел Уго Чавес не се дами наново. Но той имаше доста романи. Шефът на защитата му Луис Пинеда по-късно разгласява книга, в която разказва любовните връзки на своя настойник. А наследникът на Чавес Николас Мадуро призна през 2014 година, че Чавес има две извънбрачни дъщери.
Петър Нечас и Радка Нечас
Разводът на чешкия министър председател Петр Нечас също се случи през 2013 година и всички таблоиди писаха за него в Европа.
 Петър Нечас, Радка Нечас Петър Нечас и Радка Нечас 
Все отново Петър и Радка живяха дружно 27 години и отгледаха четири деца.

Нечас се беше срещнал със брачната половинка си, до момента в който беше още в колежа и те изглеждаха като идеалната двойка, тъй че разводът пристигна като изненада.

„ Опитваме се да разгадаем тази тежка персонална обстановка с почитание един към различен и най-много към нашите деца “, сподели министър председателят. 2013 година обаче се оказа нещастна за него, Петр Нечас подаде оставка, когато след обиски в офиса му и офисите на негови поддръжници бяха открити 5 милиона евро, както и няколко кг злато.
 Петър Нечас, Яна Нагева Петър Нечас и Яна Нагева Снимка: Екранна фотография
Малко след развода той се дами за Яна Нагева, която му беше шеф на кабинета. Оказа се, че премиерът е имал връзка с нея, когато е бил още женен, само че Нечас усърдно е криел това.
Андреас Папандреу и Маргарет Чант
Разводът на гръцкия министър председател Андреас Папандреу и брачната половинка му, американката Маргарет Чант, се трансформира в един от най-скандалните в политическия свят. И в действителност, на 70-годишна възраст Папандреу се влюбва в 35-годишната стюардеса на Olympic Airways Димитра Лиани и напуща брачната половинка си, с която живее дружно 38 години.

Андреас и Маргарет се срещат в Минеаполис през 1948 година, където той преподава в локалния университет.  " Срещнахме се на опашка при зъболекаря. Беше доста сантиментално ", спомня си по-късно Маргарет. Две години след първата среща влюбените се ожениха. Маргарет стана втората брачна половинка на Папандреу, малко преди да я срещне, той се разведе с първата си брачна половинка. Те имаха четири деца, а самата Маргарет беше правилен сателит на брачна половинка си.
 Андреас Папандреу, Димитра Лиани Андреас Папандреу и Димитра Лиани Снимка: Getty Images
Но всичко завърши през 1989 година, когато съвсем 70-годишният Папандреу разгласи, че се развежда. Защото се влюби в 35-годишната Димитра Лиани.

В книгата си " Любов и мощ ", която Маргарет пусна след гибелта на политика, тя сподели, че Папандреу е довел любовницата си в имението им в Лондон, принуждавайки я да напусне. И когато тя сподели, че Лиани е подобаваща за него като щерка, Андреас споделил " Да, не е ли прелестно? "

Съдът издаде бракоразвод въз основа на желае на Папандреу, в който се показва, че не е живял със брачната половинка си от четири години.

Но историята не свърши дотук. И двете страни направиха изказвания, мнозина симпатизираха на Маргарет. И когато през 1994 година Папандреу се разболява, всички договаряния с него се водят посредством младата му брачна половинка, нейния брат и нейния астролог. Освен това хората бяха недоволни от нейната чудатост: Димитра построи голямо имение покрай Атина.

През 1996 година Андреас Папандреу умря, оставяйки цялото си положение на Димитра. В наследството си той назовава Димитра своя огромна обич и моли приятелите си да я пазят и закрилят. И сподели на четирите си деца, че към този момент им е дал най-важното – името си.

Най-малкият му наследник Никос след погребението на татко си назова Димитра „ лешояд “, а самата тя написа книгата „ Яростта на Андреас “, където съобщи, че Маргарет е имала връзка с американец. Тя все още се противопоставя на децата на починалия си брачен партньор и ги подлага на критика в обществените мрежи.
Силвио Берлускони и Вероника Ларио
Вероника Ларио беше втората брачна половинка на Силвио Берлускони и живя с него 30 години. Той подписва първия си брак през 1965 година с Карла Елвира Дел`Оглио, която му ражда две деца.

Берлускони се влюбва в актрисата Вероника Ларио през 1980 година и се дами за нея през 1980 г. През 2009 година Ларио подава молба за бракоразвод, като напряко декларира, че към този момент няма желание да търпи безкрайната невярност на брачна половинка си. Според нея капката, която преляла чашата, е увлечението на Берлускони по 18-годишния модел Ноеми Летисия, на която отишъл на рождения й ден, откакто пропуснал 18-годишнината на децата си от Вероника - Барбара, Луиджи и Елинор.
   Силвио Берлускони бракоразвод Силвио Берлускони Снимка: Getty Images
Бракът беше дефинитивно анулиран през февруари 2014 г. Вероника изиска от Берлускони прехрана в размер на 3 милиона евро на месец, защото съгласно италианското законодателство някогашните съпрузи са длъжни да обезпечат на някогашните съпрузи стандарта на живот, с който са привикнали в брака. Издръжката беше понижена на половина.

Но Силвио Берлускони беше притежател на съвсем всички медии в страната, тъй че разводът беше " замърсен ". И по този начин, вестник Libero разгласява топлес фотография на Вероника с надпис „ Неблагодарната актриса Вероника “. По подигравка на ориста точно появяването на Вероника топлес в осъществяването толкоз впечатлила Силвио, че той се влюбил в нея.

Но хората поддържаха Вероника, тъй че рейтингът на Берлускони падна с три %.

И скандалният бракоразвод не завърши с документите, а през 2017 година Берлускони издейства премахването на издръжката и Вероника му върна 60-те милиона евро, които получи по-рано.
Султанът на Бруней Хасанал Болкиах, Мариам Адбул Азис и Азриназ Мазхар Хаким
Султанът на Бруней, с изключение на султан, заема и постовете министър-председател, министър на защитата и министър на финансите на Бруней. Той е прочут с голямата си сбирка от коли, баснословно благосъстояние (около 20 милиарда долара) и любовните си истории.
 Султанът на Бруней Хасанал Болкиах Султанът на Бруней с първата си и към този момент единствена съпруга Снимка: Instagram tmski
Султан Хасанал Болкиах имал три дами. Първата му брачна половинка беше братовчедка му Анак Салех, която му роди шест деца. Втората брачна половинка е Мариам Адбул Азис. Запознават се през 1980 година, когато Мариам е стюардеса. Те живяха в брак 21 години и Мариам му роди четири деца. Но през 2003 година султанът разгласи бракоразвод. По-точно, те просто стопираха да я загатват в медиите, а нейните портрети бяха отстранени от формалните институции. Хасанал не назова аргументите за развода. Мариам загуби купите си и най-вероятно се реалокира в Лондон, където децата й учеха.

Но султан Болкиах имаше друга жена. Азриназ Мазхар Хаким е работила като ефирен публицист. Бракът е подписан през 2005 година

Тя роди две деца на султана. А през 2010 година Болкия разгласи, че се развежда и с нея.

„ Султанът се разведе със брачната половинка си Азриназ Мазхар Хаким и всички кралски трофеи, дадени на някогашната брачна половинка на султана, бяха оттеглени “, сподели великият камергер Хаджи Алаудин Хаджи Абу Бакар по радиото и малкия екран на Бруней.

Той сподели, че разводът е бил позволен по " специфични аргументи ", само че не даде други детайлности.

Така в този момент султанът на Бруней остава женен за първата си брачна половинка Анак, а техният наследник принц Ал Мухтади Била Болкиах е актуалният правоприемник на трона.
Принц Чарлз и принцеса Даяна
Въпреки че принцът, а в този момент и кралят на Англия Чарлз, не заема поста министър-председател или президент, той е значима политическа персона, оказваща въздействие върху политиката на страната си.
 Принц Чарлз, принцеса Даяна Принц Чарлз и принцеса Даяна
И сватбата му, а по-късно и разводът с Даяна Спенсър, станаха доста значими събития. Освен това принцеса Даяна сподели, че постоянно са били трима в брака, споменавайки обичаната на съпруга си Камила Паркър-Боулс.

С излизането на „ Короната “ остарялата любовна история се завърна на първите страници на таблоидите и евентуално ще остане най-скандалният бракоразвод в историята. В края на краищата резултатът от него е прочут: принцеса Даяна трагично почина при акцидент, а някогашният й брачен партньор все пак се ожени за Камила. И след гибелта на кралица Елизабет тя получи купата кралица, като че ли заобикаляйки своята съперничка, която в никакъв случай не седна на трона.
 кралица камила, принц чарлз, крал чарлз Чарлз и Камила Снимка: Getty Images
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР